Fotokunst av Liv-Unni Hersvik - Vernissage 19.10.2013

Liv-Unni Hersvik er født og oppvokst på Vestlandet, Askvoll i Sunnfjord, men hun har bodd i Asker de 10 siste årene.

Liv-Unni er religionshistoriker av utdanning (Cand. Philol.) og har 15 års erfaring fra internasjonalt arbeid innenfor miljø- og helsespørsmål. Kunstfoto har vært en interesse og lidenskap i mange år, og de tre siste årene har hun arbeidet nær fulltid med foto. Utstillingen på Galleri Issa i Asker er hennes debutantutstilling!

"Bildene jeg skal vise frem på Galleri Issa har i hovedsak naturlige motiver og er fra flere utenlandsopphold, i tillegg til Norge (spesielt Asker-området og Vestlandet.) Det er ekstra morsomt å få stille ut på Dikemark siden flere av bildene mine har motiver herfra."

Liv-Unnis bakgrunn frå miljøarbeid og religionshistorie kommer også til uttrykk i hennes arbeid. Kontrast mellom natur og kultur, spenningen mellom lys og mørke, mennesket som flyktige skygger, det vakre i forfall og at naturen tar overhånd.

”Ord som ofte blir brukt for å beskrive bildene er "maleriske, drømmende og meditative". Selv ønsker jeg å vise at vanlige ting i omgivelsene våre kan vekke undring og nysgjerrighet”.

Tittelen på utstillingen er ”refleksjon”. Til dels fordi bildene har motiver der ulike former for refleksjoner er fremtredende. Men også fordi motivene kan inspirere til refleksjon over vår egen virkelighet og forholdet til naturen.

Et utvalg av Liv-Unni Hersviks bilder finnes på hennes nettsiden www.hersvik.com.

De fleste bildene er i størrelse 45 x 60 / 50 x 75 og er trykket på hard skumplast eller aluminiumsplate. Noen av trykkene er i 80 x 100 og 80 x 120.